Kontakt

Telefonska številka

+386(3)759-06-02

Email

alojz.kracun@siol.net

Naslov

Kračun d.o.o.
Slomškova ulica 6
3215 Loče
Slovenija

Zemljevid
 

Nadzor hlajenja

Krmiljenje in nadzor ter boljši izkoristek hladilnega sistema s pomočjo sistema DANFOSS ADAP KOOL.

Nadzorno regulacijski sistem DANFOSS ADAP KOOL prihrani do 20% energije, kar je bilo potrjeno tudi z meritvami na več objektih. To omogoča zelo precizna regulacija sistema, ki zmanjšuje razliko v tlaku v hladilnem sistemu (med kondenzacijo hladilnega sistema in uparjanjem - odpiranju dušilnega organa - ekspanzijskega ventila.)

Sistem razen celotne regulacije in prihrankov omogoča tudi nadzor nad celotnim hladilnim sistemom na daljavo ter iz neposredne bližine – na samem objektu. Investitor na objektu priskrbi analogno telefonsko linijo, ki omogoča, da se lahko uporabnik s pomočjo računalnika, ustreznega modema, ključa in softwara poveže z zato namenjenim računalnikom na objektu. Sistem omogoča neposredno kontrolo nad vsakim najmanjšim segmentom v hladilnem procesu. Nadzor javi napako na sistemu na določene telefonske številke, kot so npr. GSM številka vzdrževalca, servisne službe. Tako ustrezne osebe izvedo vse potrebne podatke v kratkem času. Sistem javlja napake tako dolgo, dokler le te niso odpravljene.

Sistem DANFOSS M2 ponuja možnost nadzora hladilnega sistema na objektu in signalizacijo napak na daljavo s pomočjo SMS centra na določene telefonske številke. Možen je pregled vseh temperatur in ostalih parametrov na enem mestu. Razen tega je možen izpis podatkov na tiskalnik.

Računalniški nadzor hladilnega sistema CAREL MASTERPLANT
Sistem omogoča kontrolo in nadzor elektronskih krmilnih enot obeh hladilnih sistemov. V primeru izpada računalniškega nadzora vse krmilne enote nemoteno delujejo. Računalniški nadzor nam omogoča avtomatski pregled zgodovine delovanja hladilnega sistema, izpisovanje podatkov ter javljanje in alarmiranje nedovoljenih parametrov.